Центар за социјални рад Сомбор
ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ
РАД СОМБОР

Карађорђева 4, Сомбор


ЋИР SRBIJA LAT
Лого Центра за социјални рад Сомбор Facebook - Центар за социјални рад Сомбор     Youtube - Центар за социјални рад СомборГрб града Сомбора

НАЗАД

ДЕЧЈА ПИЈАЦА СОМБОР

- Важне одлуке о Дечијој пијаци доноси Управни одбор Дечје пијаце којег чине деца. Финансијску подршку Дечјој пијаци давао је Фонд за отворено друштво, а у овом моменту о њој искључиво брине Центар за социјални рад Сомбор и Општина Сомбор.

- Дечја пијаца се одржава сваке суботе на главном градском тргу (Трг Св.тројства) у Сомбору.

- Почиње у пролеће и траје дубоко у јесен све докле временске прилике то дозвољавају.

- Циљ дечје пијаце је да се разбије комплекс сиромаштва; роба и предмети који би иначе били одложени или бачени, проналазе своју употребну вредност на тржишту, где деца уче и закон понуде и потражње. Том приликом деца имају могућност да се забаве и зараде новац, а да се при томе ничим не повређује дечје достојанство.

- Дечја пијаца има и своје редаре који се брину за организацију сваке пијаце, за постављање реквизита, поштовање правила Дечје пијаце и одржавање реда на њој, а зараду за свој рад обезбеђују наплатом пијачних тезги.

- У улози продаваца на Дечјој пијаци нађе се 300 до 400 деце свих узраста,која суботом у јутарњим часовима (7 и 30 до 11 00 ч.) имају посету од преко 1000 заинтересованих, како деце тако и одраслих.

Дечја пијаца - Сомбор

Дечја пијаца - Сомбор

НАЗАД 

Valid XHTML 1.0 Strict

Valid CSS!

 

дизајн zoksso 2020.

Podnožje foruma